Замах на Фіцо: поліція висунула звинувачення, чоловіку загрожує довічне

Замах на Фіцо: поліція висунула звинувачення, чоловіку загрожує довічне

Поліція Словаччини звинуватила чоловіка, який намагався вчинити умисне вбивство прем'єра країни Роберта Фіцо. Йому загрожує довічне ув'язнення. Про це пише агентство Tvnoviny.sk.

Уранці в четвер, 16 травня, пенсіонеру висунули звинувачення у замаху на умисне вбивство. Передбачається, що він вчинив його з помсти та щодо особи, яка перебуває під захистом. Мотивом вбивства була незгода з політикою нинішньої влади та змінами, які вона здійснила або планує здійснити.
За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді 25 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, якщо його провину буде доведено.

Стрілець розповів поліції, що спланував напад за кілька днів до цього. Він планував завдати шкоди прем'єр-міністру, але не мав наміру вбивати його. Зброя перебувала у нього у законному володінні понад 30 років.
71-річний чоловік здійснив п’ять пострілів у Фіцо, три з яких влучили в нього.
Правоохоронці детально обстежили місце події, використовуючи 3D-сканер.
15 травня близько об 23:00 підозрюваного Юрая Цінтулу привезли до його автомобіля, на якому він приїхав до міста Гандлова.
Машину обшукали і знайшли в ній мобільний телефон стрільця. Потім автомобіль заарештували. Тим часом у Левіце співробітники поліції охороняли багатоквартирний будинок, де проживав

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.