Міноборони Британії: Лондон не будемо підштовхувати Україну до несправедливого миру

Міноборони Британії: Лондон не будемо підштовхувати Україну до несправедливого миру

Міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що Лондон ніколи не буде підштовхувати Україну до переговорів та мирної угоди з Росією, оскільки рішення про це – справа виключно України.
Коментар Шаппса стосувався матеріалу Sunday Times з посиланням на джерела про те, що очільник МЗС Британії Девід Кемерон нібито переконував Трампа, що нова допомога від США допоможе Україні утримати лінію фронту і створить передумови для того, щоб обидві сторони були зацікавлені домовлятися про припинення війни.

"Немає ніякого сенсу у тому, щоби Британія намагалася переконати Україну тиском чи в інший спосіб погодитися поступитись частиною своєї території. Це справа виключно України", – наголосив Шаппс.

"Це правильно, що ми надаємо і військову допомогу, і чітку моральну оцінку, що коли автократ здійснює вторгнення у сусідню демократичну країну – це завжди неприйнятно. Ми маємо цілковито підтримувати Україну, щоб вигнати Росію з усієї української території", – зазначив Грант Шаппс.
Прем’єр Британії Ріші Сунак, коли його запитали про ці чутки у пресі, сказав, що не бачив публікацію, але наголосив, що позиція Лондона не змінилася і що "Путін повинен зазнати поразки".
Також у вівторок стало відомо, що до Києва приїхала делегація від Лейборитської партії, якій прогнозують перемогу на наступних парламентських виборах у Британії. Її посадовці, відповіданні за питання у сфері оборони і закордонних справ запевнили, що партія рішуче налаштована продовжувати підтримку України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.