Зеленський відреагував на скепсис Фіцо за збирання коштів на боєприпаси для України

Зеленський відреагував на скепсис Фіцо за збирання коштів на боєприпаси для України

Президент Володимир Зеленський відреагував на скепсис словацького прем’єр-міністра щодо збору коштів на боєприпаси для України, у той час як уряд Роберта Фіцо відмовляється надавати військову підтримку Києву.
Про це президент України говорив у п’ятницю на спільній пресконференції з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою у Києві.
Зеленського запитали про те, що він думає про позицію словацького прем’єр-міністра, який зі зневагою поставився до збору словаками понад 4 млн євро на боєприпаси для України, а також – що він думає про позицію деяких словацьких політиків, що військова підтримка України тільки продовжує війну.
Зеленський перш за все подякував громадянам Словаччини, які, "незважаючи ні на що і ні на кого", підтримують українців від початку війни.
Він сказав, що скепсис щодо підтримки України іноді існує, "доки до тебе не прийшла війна в дім".
"Я бажаю людям, Словаччині, тим, хто ще живе в цьому скепсисі щодо планів Путіна, щоб вони ніколи не побачили того, що побачили українці. Щоб війна не прийшла на їх територію", – сказав президент.

Він додав, що якщо Україні не допомагати, вона буде слабшою, а "Путін буде йти до повної руйнації нашої держави".
"Повна окупацію нашої держави говорить, що він буде на кордонах вашої держави", – сказав Зеленський, відповідаючи словацькому журналісту.

"Якщо Росія буде на кордоні з вами – хочуть цього ваші люди, не хочуть – ракети будуть прилітати, безумовно, бо це війна… Дуже важливо деяким скептичним людям розуміти: сьогодні їх діти ходять у школу, і, я думаю, що набагато краще, що їхні діти живі, і ходять в школу не в підвал", – додав президент.

Провідні українські діячі раніше подякували жителям Словаччини, які зібрали мільйони євро на закупівлю снарядів для України.
Президентка Словаччини Зузана Чапутова у п'ятницю завітала до Києва з прощальним візитом, оскільки термін її повноважень добігає кінця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.