Блінкен розповів, як США допомагають України захиститися від російських кібератак

Блінкен розповів, як США допомагають України захиститися від російських кібератак

США та партнери посилили захист українських цифрових мереж на тлі масованих кібератак з боку Росії. Про це заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен, виступаючи на конференції RSA у Сан-Франциско, присвяченій кібербезпеці.
"Коли Росія розпочала загарбницьку війну, вона піддала інфраструктуру країни натиску кібератак….Ми допомогли їм посилити їхні мережі, перенести важливі державні дані в хмару, підвищити стійкість національних комунікацій та іншої критичної інфраструктури", – заявив Блінкен.

Виступаючи перед спеціалістами IT-індустрії, Блінкен підкреслив, що досвід захисту українських мереж США хотіли б масштабувати по всьому світу.
Так держсекретар США оголосив про Національну стратегію кібербезпеки, яка передбачає спільну боротьбу із союзниками проти кіберзагроз.
"Ваша (кіберспільноти – ред.) роль як партнерів у цьому – різниця між перемогою та поразкою в технічному змаганні. І це важливо для сприяння становленню більш демократичного світу, де дотримується верховенство права, де диктатори та агресори несуть відповідальність", – підкреслив державний секретар США.
У документі про стратегію кібербезпеки різко критикуються Росія, Китай, Іран і Північна Корея. Ці країни, на думку авторів документу, сприяють безперервним хакерським та шпигунським кампаніям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.