Посол ЄС заявила про готовність України до переговорів щодо вступу до Євросоюзу

Посол ЄС заявила про готовність України до переговорів щодо вступу до Євросоюзу

Українська сторона готова до початку переговорів щодо вступу до Євросоюзу. Їх старт очікується у другій половині червня. Про це заявила керівниця Головного директорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення, посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова. З посиланням на "Українське радіо".
Дипломат зауважила, що основним фактором, що впливає на долучення нової країни до ЄС, є одностайність усіх членів блоку.
"Це те, на що я завжди звертаю увагу своїх українських колег – якими б незначними не здавалися інтереси окремих країн-членів ЄС, вони мають значення", – сказала вона.

Матернова додала, що з огляду на це, вона сподівається, що "наприкінці червня ми почнемо переговори з Україною та Молдовою".
"Політичний сигнал було надіслано ще в грудні минулого року. Україна перебуває на правильному шляху, вона готова до переговорів", – заявила посол.

Нагадаємо, у грудні минулого року лідери країн-членів Європейського союзу на саміті у Брюсселі погодили початок переговорів щодо вступу України до блоку.
Зауважимо, що фактично переговори про вступ України до ЄС наразі не розпочалися – нині триває скринінг українського законодавства на відповідність вимогам Євросоюзу, а також триває формування переговорної рамки.
Раніше у березні Єврокомісія схвалила переговорну рамку для України щодо вступу до ЄС.
Додамо, у середині квітня віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що рішення про затвердження переговорної рамки та перша міжурядова конференція, яка дасть старт переговорного процесу щодо вступу України до ЄС, очікується у другій половині червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.