ВАКС присудив колишньому нардепу Полякову три роки умовно

ВАКС присудив колишньому нардепу Полякову три роки умовно

Вищий антикорупційний суд затвердив правочин про визнання винності колишнім депутатом Верховної Ради Максимом Поляковим (Народний фронт) у кримінальному провадженні про незаконне отримання компенсацій за оренду житла у готелі "Київ". З посиланням на опублікований вирок Полякова у судовому реєстрі.
Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості колишнім депутатом Верховної Ради Максимом Поляковим (Народний фронт) у кримінальному провадженні про незаконне отримання компенсацій за оренду житла в готелі "Київ". Вирок Полякову від 16 квітня опубліковано в судовому реєстрі.

Ексдепутата визнали винним у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу), йому призначили узгоджене сторонами покарання: три роки позбавлення волі умовно (з іспитовим строком у три роки) та 17 000 грн штрафу.
Національне антикорупційне бюро з'ясувало, що Поляков з кінця 2016 року жив у власній квартирі у Києві, але звернувся за компенсацією за оренду готельного номера.
Щоб уникнути тюремного строку, Поляков погодився повернути 367 250 грн, які йому нарахувало управління справами Верховної Ради у 2018-2019 роках, і ще перерахував 1 млн грн на потреби Збройних Сил України.
Це не основне обвинувачення щодо Полякова. Разом з іншим колишнім депутатом Бориславом Розенблатом він фігурує у так званій "бурштиновій справі", його судять за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України). Розгляд по суті почався у серпні 2023 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.