Китай запровадив санкції проти американських компаній за зброю Тайваню

Китай запровадив санкції проти американських компаній за зброю Тайваню

Китай запровадив санкції проти двох великих американських компаній-виробників озброєнь у відповідь на продаж ними зброї Тайваню.
Обмеження торкнулись General Atomics Aeronautical Systems, яка виробляє безпілотні літальні апарати, та виробника військових автомобілів General Dynamics Land Systems.
У заяві міністерства йдеться, що продаж зброї Тайваню є серйозним втручанням у внутрішні справи Китаю і завдає шкоди його суверенітету та територіальній цілісності.

"Продовження продажу зброї Сполученими Штатами китайському регіону Тайвань є серйозним порушенням принципу одного Китаю та положень трьох спільних китайсько-американських комюніке", – зазначається у повідомленні.

Санкції Пекіна передбачають замороження майна та всіх активів згаданих компаній у Китаї і заборону їх керівникам на в’їзд до країни.
Минулого року Китай, також через постачання зброї Тайваню, запровадив санкції проти інших двох великих американських аерокосмічних і оборонних компаній Northrop Grumman та Lockheed Martin.
Китай вважає демократично керований Тайвань своєю провінцією і впродовж останніх чотирьох років проводить численні військові навчання навколо острова, щоб тиснути на Тайбей і примусити його визнати претензії Пекіна на суверенітет, попри рішучі заперечення тайванського керівництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.