Білий дім: Україна втрачає позиції на полі бою через бездіяльність Конгресу

Білий дім: Україна втрачає позиції на полі бою через бездіяльність Конгресу

Бездіяльність Конгресу Сполучених Штатів Америки призводить до того, що Україна втрачає позиції на лінії фронту.
Про це говорить брифінг прессекретаря Білого дому Карін Жан-П'єр.
"За останні кілька тижнів, кілька місяців ми спостерігаємо, як Україна втрачає позиції на полі бою. І це – через бездіяльність Конгресу", – наголосила Жан-П'єр.

За її словами, США мають продовжувати надавати Україні допомогу, як це було від початку повномасштабного вторгнення.
Прессекретар нагадала, що українські захисники борються за свободу України та за демократію, а також проти агресії російського диктатора Володимира Путіна.
"Ми знаємо, що відбувається, якщо не зупинити диктатора. Якщо спікер Джонсон (спікер Палати представників Майк Джонсон – ред.) внесе на розгляд законопроект про національну безпеку (з допомогою Україні на 60 млрд доларів – ред.), ми знаємо, що він отримає переважну підтримку", – додала вона.

Допомога Україні від США
Нагадаємо, у США закінчилися гроші, які передбачені на військову та фінансову допомогу Україні.
Ще в лютому Сенат США ухвалив законопроект, в якому передбачено понад 60 млрд доларів для нашої країни. Така ініціатива досі не пройшла Палату представників. Головна причина полягає в тому, що спікер Майк Джонсон відмовляється виносити законопроект на розгляд.
Нещодавно Джонсон заявив, що хоче внести "важливі нововведення" у документ. Зокрема він планує передбачити допомогу для України в кредит.
Зазначимо, сьогодні, 8 квітня, сенатор Джоні Ернст заявила про те, що вона очікує ухвалення допомоги Україні в Конгресі протягом найближчих кількох тижнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.