У Британії закликали Євросоюз не запроваджувати обмеження на торгівлю з Україною

У Британії закликали Євросоюз не запроваджувати обмеження на торгівлю з Україною

Велика Британія закликала Європейський Союз не запроваджувати обмеження на торгівлю з Україною. Зокрема, під час війни з Росією. Про це заявив міністр оборони Британії Грант Шаппс.
"Велика Британія вчинила правильно, продовживши безтарифний і неквотований імпорт з України більшості товарів ще на 5 років. Британія закликає Європу наслідувати її приклад і захистити свободу і демократію від вторгнення диктатора (Володимира, – ред.) Путіна в суверенну Україну", – заявив він.

Продовження безмитної торгівлі України та ЄС
Напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що Європарламент та Європейська рада попередньо погодили продовження до червня 2025 року ввезення українських товарів без мит та квот. Очікується, що ухвалення домовленостей відбудеться вже у квітні.
Слід зазначити, що таким чином тимчасове призупинення ввізного мита і квот на експорт української сільськогосподарської продукції до ЄС буде продовжено ще на один рік, до 5 червня 2025 року, щоб підтримати Україну в умовах російської агресії, що триває.
Раніше заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка заявив, що Україна готова ухвалити нові обмеження на свою торгівлю з ЄС, щоб розрядити гостру політичну суперечку з Польщею, але також закликає блок заборонити імпорт російського зерна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.