Колишній прем’єр Британії Борис Джонсон приїхав до Києва

Колишній прем’єр Британії Борис Джонсон приїхав до Києва

Колишній прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон, який обіймав цю посаду на момент початку повномасштабної війни, у другу річницю приїхав до Києва.
Про це він розповів у своєму Twitter (X).
"Для мене честь бути тут, в Україні, у цю похмуру другу річницю… Не маю сумнівів, що українці з їхньою незламною хоробрістю переможуть і виженуть війська Путіна – за умови, якщо ми надамо їм необхідну військову, політичну та економічну підтримку", – написав Джонсон.

On this grim second anniversary of Putin’s invasion I am honoured to be here in Ukraine. With their indomitable courage I have no doubt that the Ukrainians will win and expel Putin’s forces – provided we give them the military, political and economic help that they need. pic.twitter.com/M6VYgOjOPa— Boris Johnson (@BorisJohnson) February 24, 2024
Фото у дописі Джонсона, схоже, архівне і було зроблене у 2022 році.
Навесні 2022 року він був одним з перших західних топпосадовців, які приїхали до Києва. Взимку 2023 року Джонсон їздив у деокуповані міста на півночі Київщини.
Борис Джонсон вже після відставки з прем'єрської посади критикував Захід за надто повільну допомогу Україні та висловлював думку, що НАТО має дати чіткий сигнал про готовність прийняти Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.