Прикордонники попередили про ускладнення руху вантажівок на КПП з Польщею та Угорщиною

Прикордонники попередили про ускладнення руху вантажівок на КПП з Польщею та Угорщиною

Найближчими днями існує ризик ускладнення руху для вантажівок на кордоні з Польщею та Угорщиною через протести. Про це заявили в Держприкордонслужбі.
Польща
Згідно з попередньою інформацією, завтра, 9 лютого о 10 ранку розпочнеться страйк польських фермерів на ділянках, які межують з українськими пунктами пропуску:
"Ягодин"; "Рава-Руська"; "Шегині";
"Протестувальники налаштовані пропускати по одній вантажівці на годину в пунктах пропуску "Ягодин" та "Шегині", у напрямку пункту пропуску "Рава-Руська" – по дві. Гуманітарний вантаж та автобуси пропускатимуть безперешкодно", – пише ДПСУ.

Також ускладнення руху для вантажівок можливе й 12 лютого через пункти пропуску:
"Устилуг"; "Угринів".
Пропуск здійснюватиметься по три вантажівки на годину.
Угорщина
Угорські прикордонники попереджають про протест фермерів завтра, 9 лютого, на автошляху до пункту пропуску "Захонь", який розташований навпроти українського "Чоп".
"Попередньо, учасники акції не блокуватимуть пропуск автотранспорту", – додає пресслужба.

Блокада українського кордону
6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною. Протестувальники вимагали повернути систему пропусків для українських перевізників.
17 січня 2024 року польський уряд підписав угоду з перевізниками, щоб розблокувати кордон з Україною. В рамках угоди сторони домовилися призупинити протести на під'їздах до трьох пунктів пропуску на кордоні до 1 березня.
31 січня Європейська комісія рекомендувала продовжити скасування імпортних мит для сільськогосподарських товарів з України на 2024 рік, але фермери заявили, що не підтримують дій ЄС.
Польські фермери анонсували протести на кордоні з Україною на 9 лютого. Першим протестувальники хочуть заблокувати КПП "Дорогуськ – Ягодин".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.