У Нідерландах впевнені, що Україна отримає F-16 у 2024 році

У Нідерландах впевнені, що Україна отримає F-16 у 2024 році

У Нідерландах впевнені, що зможуть передати Україні винищувачі F-16 у цьому році. Але точного терміну постачання немає. Про це заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.
Відповідну заяву вона зробила після прибуття на неформальну зустріч міністрів оборони країн Європейського союзу, яка проходить у Брюсселі сьогодні, 31 січня.
"Ми справді наполегливо працюємо над цим. Над цим також наполегливо працюють українці. Це станеться цього року. Я впевнена в цьому", – сказала міністр, коментуючи терміни передачі F-16 Україні.

При цьому вона не стала уточнювати, коли саме будуть передані винищувачі.
"Я не можу назвати конкретний час і дату прямо зараз", – додала Оллонгрен.

F-16 для України
Раніше союзники України заявили про створення авіаційної коаліції для передачі нашій державі сучасних винищувачів F-16. Коаліцію очолили Нідерланди й Данія.
Нещодавно офіційно стало відомо, що перша група українських пілотів завершила базову програму навчання у Британії та розпочала тренування на винищувачах F-16 у Данії.
Наприкінці грудня прем'єр Нідерландів Марк Рютте розповів, що уряд країни прийняв рішення щодо підготовки перших 18 винищувачів F-16 до передачі Україні.
У Пентагоні заявили, що Україна зможе отримати перші винищувачі F-16 вже цьогоріч. А речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголошував, що партнери готові передати Україні літаки, але потрібно завершити підготовчі роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.