Нуланд обіцяє Путіну “приємні несподіванки” на полі бою в Україні

Нуланд обіцяє Путіну “приємні несподіванки” на полі бою в Україні

Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд упевнена, що 2024 рік має важливе стратегічне значення для України та принесе їй певні "впевнені успіхи" на полі бою.
Про це вона сказала у Києві 31 січня під час зустрічі з журналістами.
На питання про дискусії з українськими посадовцями щодо стратегії на 2024 рік Нуланд заявила, що залишає Київ "із більшим оптимізмом щодо єдності й рішучості, щодо 2024 року та його абсолютної стратегічної важливості для України".
"Також я залишаю з більшою впевненістю в тому, що – хоч Україна і зміцнює свою оборону – пан Путін отримає приємні несподіванки на полі бою, а Україна цьогоріч здобуде впевнені успіхи", – додала вона.

Також Нуланд вважає, що американський Конгрес проголосує за додаткову допомогу Україні з огляду на її роль для "виживання й процвітання" країни.
Європейські посадовці неодноразово наголошували на важливості 2024 року для України в контексті протистояння російській повномасштабній агресії.
Раніше стало відомо, що європейські інституції і країни-члени ЄС взяли зобов’язання виділити Україні військову підтримку щонайменше на 21 мільярд євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.