Росіяни скаржаться на масштабні проблеми з інтернетом: що відомо

Росіяни скаржаться на масштабні проблеми з інтернетом: що відомо

Ввечері вівторка, 30 січня, і Росії почались масштабні проблеми з мережею iнтернет. Зокрема не працюють всі сайти в домені ".ru".
На проблеми з мережею почали скаржитись як самі росіяни, так і пропагандистські ЗМІ.
Повідомляється, що проблеми з інтернетом зафіксовані як в столиці Росії – Москві, так і в інших містах. Росіяни втратили доступ до багатьох сайтів – не відкриваються сайти Яндекса, Мегафона, МТС, Озона, Вайлдберіс, Авіто і багатьох інших.
Як заявив Координаційний центр доменів ".RU/.РФ", вони вже нібито працюють над усуненням проблеми. Однак з чим саме пов'язані збої у роботі російського інтернету – не відомо.
Окрім цього повідомляється, що деякі російські сайти також не працюють і в Європі.
Пізніше росіяни заявили, що проблема нібито пов'язана з технічною частиною а спеціалісти вже працюють над її усуненням.
Кібератаки на Росію
З початку повномасштабної війни українські IT атакують сайти великих російських банків, а також держустанов. Зупиняли роботу сайти Міноборони Росії, Роскомнагляду та Росавіації. Великі та державні (пропагандистські) ЗМІ також припинили роботу через атаки "хакерів".
Нещодавно українська IТ-армія зупинила роботу великих аеропортів Росії. У пропагандистських ЗМІ заявляли про DDoS-атаку.
Крім того, в новорічну ніч українська IТ-Армія зупинила роботу платіжних терміналів Російської Федерації.
Напередодні ми повідомляли, що українські хакери зламали держпідприємство Російської Федерації та викрали документацію на 500 об’єктів російського Міністерства оборони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.