Колишньому голові Верховного суду Князєву вкотре зменшив заставу

Колишньому голові Верховного суду Князєву вкотре зменшив заставу

Вищий антикорупційний суд ще на два місяці продовжив дію запобіжного заходу для колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва і вкотре зменшив заставу.
Про це повiдомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.
30 січня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду підтримав позицію прокурора САП та продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому голові Верховного Суду.
Разом із тим, суд зменшив підозрюваному розмір застави з 20 млн грн до 18,168 млн грн.
Строк дії запобіжного заходу – до 29 березня 2024 року.
У разі внесення визначеного розміру застави на підозрюваного буде покладено низку процесуальних обов’язків.
До цього Всеволоду Князєву вже 6 разів зменшували заставу. Попереднього разу, 21 грудня 2023 року, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила розмір застави на 7 млн грн, до 20 млн грн.
26 грудня 2023 слідчий суддя ВАКС за клопотанням детектива НАБУ, погодженим прокурором САП, обмежив стороні захисту строк ознайомлення з матеріалами у справі. Строк для ознайомлення до 1 березня включно.
Передісторія:
15 травня 2023 року під час отримання другого траншу у 450 тисяч доларів США голову Верховного Суду і адвоката було викрито"на гарячому". Наступного ж дня Пленум Верховного суду висловив недовіру Всеволоду Князєву, він втратив посаду голови ВС. ЗМІ повідомляли, що Всеволод Князєв отримував гроші від людей, які діяли в інтересах олігарха Костянтина Жеваго. Пресслужба Жеваго стверджувала, що він не має стосунку до дачі хабара. 16 травня 2023 року НАБУ і САП повідомили голові Верховного Суду та адвокату про підозру. 3 серпня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру власнику групи "Фінанси і кредит"Костянтину Жеваго. Розслідування стосовно адвоката виділили в окреме кримінальне провадження. Всеволод Князєв перебуває в СІЗО. Він скаржився, що через арешт всього майна та рахунків він не має коштів навіть на те, щоб оплатити у СІЗО доступ до Інтернету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.