У НАТО оцінили, коли Угорщина ратифікує вступ Швеції

У НАТО оцінили, коли Угорщина ратифікує вступ Швеції

Угорщина може ратифікувати членство Швеції в НАТО, коли парламент знову збереться. Це може статися наприкінці лютого. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.
Він заявив, що вступ Швеції до НАТО зробить увесь Альянс сильнішим. Столтенберг привітав рішення парламенту Туреччини щодо ратифікації членства Швеції і подякував президенту Реджепу Таїпу Ердогану.
"Я також вітаю цього тижня чітке повідомлення про підтримку від прем’єр-міністра Орбана та його уряду. Я з нетерпінням чекаю ратифікації Угорщиною, як тільки парламент знову збереться", – заявив генсек НАТО.

Зазначається, що парламент Угорщини збереться на наступне засідання наприкінці лютого.
Додамо, що раніше в Угорщині заявили, що не поспішатимуть з ратифікацією заявки Швеції на вступ до НАТО. У парламенті наголосили, що не будуть збирати позачергове засідання, попри заяви деяких депутатів.
Шлях Швеції до НАТО
Після вторгнення Росії в Україну Фінляндія та Швеція подали заявки на вступ до НАТО. Фінляндія пройшла шлях швидше і приєдналася до Альянсу у червні 2023 року.
Вступ Швеції блокувала Туреччина довгий час. 23 січня парламент Туреччини ратифікував заяву Швеції на вступ в НАТО.
Будапешт обіцяв, що він не буде останнім, хто ратифікує заявку Швеції. Проте голосування в угорському парламенті кілька разів переносилося. Нещодавно прем'єр Угорщини Віктор Орбан закликав власний парламент підтримати інтеграцію Швеції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.