Агенція Reuters перестала називати війну в Україні “кризою”

Агенція Reuters перестала називати війну в Україні “кризою”

Одне з найбільших в світі інформаційних агентств Reuters на другому році повномасштабної війни Росії проти України виправило на своєму сайті рубрику "українська криза" на "війну України та Росії".
Кілька днів тому в мережі поширили інформацію, що для рубрикації матеріалів про війну в Україні на сайті Reuters використовується формулювання "українська криза". При цьому поруч із "українською кризою" була рубрика "війна ХАМАС та Ізраїлю".

У відповіді на лист працівника "Української правди" (відправлений не від імені видання) агентство повідомило, що оновило рубрики на сайті. Наразі для рубрикації на сайті використано формулювання "війна України та Росії".
Скриншот з сайту ReutersФормулювання "українська криза" використовується російською пропагандою для уникнення слова "війна". У такий спосіб пропагандисти, зокрема, намагаються применшити ступінь трагічності ситуації. Також з формувалювання "українська криза" складається враження, що нібито це суто внутрішня проблема України, до якої Росія не має стосунку.
Крім Росії, війну в Україні "кризою" у публічній риториці називає Китай.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.