ГУР: Росія шукає в Криму “військових інструкторів” для відправки до Африки

ГУР: Росія шукає в Криму “військових інструкторів” для відправки до Африки

Росія формує загони так званих "військових інструкторів" для подальшої відправки на територію країн Африки. Кремль хоче розширити там свій вплив.
Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
"Наполегливий рекрутинг Москва проводить і на тимчасово окупованих територіях України, зокрема – в тимчасово окупованому Криму", – йдеться в заяві.

Зазначається, що контракти пропонують підписувати військовим запасу окупаційної армії РФ – фахівцям з обслуговування систем протиповітряної оборони російського виробництва, військовим морякам і деяким іншим фахівцям військово-технічної сфери.

Чому РФ хоче відправляти військових до Африки
Угоди розраховані на кілька років із місячною зарплатою, порівнянною з грошовим забезпеченням російських окупантів, які воюють проти України.
"Найманців приваблюють не тільки високими заробітками, а й можливістю уникнути участі у війні проти нашої держави, що передбачає високі ризики смерті", – пише ГУР.

У розвідці уточнили, що метою відправки відповідного контингенту РФ бачить розширення свого впливу в Африці.
Відносини РФ і країн Африки
Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що Росія планує підписати угоди про військову співпрацю ще з кількома африканськими країнами.
Також у листопаді Bloomberg писало, що в Африку почнуть надходити російські вантажі безоплатного зерна, щоб надати нового імпульсу прагненню Росії посилити свій вплив на континенті.
Також Центр національного спротиву повідомляв, що російські окупанти готують експедицію в Африку для пошуку і підготовки найманців для участі у війні проти України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.