В Україні через негоду без світла залишається 131 населений пункт

В Україні через негоду без світла залишається 131 населений пункт

Десять областей потерпають через перебої з електроенергією. Найскладніша ситуація на Кіровоградщині, Донеччині та Миколаївщині
У Міністерстві енергетики України оприлюднили актуальні дані про ситуацію по регіонах.
Внаслідок масованого ворожого обстрілу пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксовано, через негоду знеструмлено 131 населений пункт.
У Дніпропетровській області через негоду, яка пошкодила повітряні лінії обленерго, без світла залишається 41 населений пункт, загалом – понад 3,3 тисячі споживачів.
На Кіровоградщині після стихії залишаються знеструмленими 38 населених пунктів, це понад 2,6 тисячі абонентів. За ніч енергетики заживили понад 300 споживачів.

У Запорізькій області через метеоумови знеструмлювалися 15 населених пунктів – це понад 2 000 споживачів. На ранок відновлено подачу електроенергії до майже 2 000 споживачів у 9 населених пунктах. Залишаються без світла 15 населених пунктів.
На Миколаївщині енергетики заживили 8 населених пунктів, що були знеструмлені через негоду. Залишаються відключеними 23 населені пункти – це понад 1 400 побутових та 128 юридичних абонентів. Через ворожий обстріл Очакова було знеструмлено 868 споживачів. Усіх заживлено. Також через обстріл залишилися без світла понад 700 абонентів у Баштанському районі. Внаслідок обстрілу було припинено газопостачання 32 споживачам в одному із сіл області.
У Хмельницькій області станом на ранок через негоду знеструмлені 14 населених пунктів – це понад 2 000 точок обліку.
На Донеччині через бойові дії знеструмлювалися 3 населені пункти, у яких мешкає майже 800 споживачів. Енергетики заживили 9 населених пунктів, повернувши світло понад 3 000 абонентів.
На Закарпатті, у Хустському районі на газопроводі середнього тиску стався аварійний витік газу. Припинено газопостачання до 73 абонентів.
У Сумській області через артобстріл з боку російського кордону було знеструмлено 8 населених пунктів, у яких мешкає майже 1,6 тисячі споживачів. Також через технологічне порушення без світла залишалися 234 споживачі.
На Київщині у Яготинському районі приватний підприємець, проводячи земляні роботи, пошкодив підземний газопровід. Через це відключено від газопостачання 55 приватних будинків.
На Чернігівщині технологічних причин минулої доби сталося знеструмлення 660 споживачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.