ЗМІ: Спецслужби Росії за допомогою антивакцинаторів вербували польських солдатів

ЗМІ: Спецслужби Росії за допомогою антивакцинаторів вербували польських солдатів

Агентство внутрішньої безпеки Польщі провело обшуки у групи антивакцинаторів. Вони могли працювати на російські спецслужби.
Про це повідомляє Kresy.pl.
Зазначається, що співробітники Агентства внутрішньої безпеки увійшли до квартир кількох людей. Насамперед це юристи та активісти, які виступали проти політики санітарних обмежень під час пандемії Covid-19.
Вони також надавали юридичні консультації людям, яким якимось чином нашкодили обмеження або карантин.
Під час санітарного режиму ця організація допомагала офіцерам силових структур, зокрема солдатам, поліцейським і пожежникам, які відчували, що зазнали дискримінації через фактичний примус до вакцинації проти Covid-19.

Роль спецслужб РФ у цій справі
Видання пише, що у 2021 році окремими особами велася підготовка з метою позбавлення незалежності, відокремлення частини території або зміни конституційного ладу Республіки Польща.
Агентство внутрішньої безпеки і прокуратура розслідують записи в соціальних мережах від березня 2022 року, які закликали солдатів не підкорятися наказам і ображали президента, прем'єр-міністра і міністра охорони здоров'я.
Також зазначається, що польські силовики провели обшуки у квартирах проросійських активістів.
"Російські спецслужби, під виглядом участі в "антищеплювальних" організаціях, створювали мережу, яка вербувала польських солдатів, налаштовувала їх проти своїх командирів і підбурювала до вчинення диверсій", – написало видання.

Шпигуни РФ у країнах Європи
Раніше повідомлялось, що у Польщі визнали винними членів шпигунської мережі – 14 громадян Білорусі, України та Росії. Вони готували диверсії на користь Москви.
Також поліція Норвегії затримала російського шпигуна, що працював в університеті міста Тромсе під вигаданим ім'ям. Слідчі встановили, що підозрюваний мав підроблені документи на ім'я громадянина Бразилії, хоча насправді є агентом російської розвідки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.