США можуть завдати ударів по хуситах за напади в Червоному морі – ЗМІ

США можуть завдати ударів по хуситах за напади в Червоному морі – ЗМІ

США разом із союзниками оцінюють варіанти відповіді на посилення нападів єменських хуситів у Червоному морі, намагаючись збалансувати стримування подальшої агресії і ризик розпалювання ширшої війни на Близькому Сході.
У вівторок хусити здійснили наймасованішу атаку з використанням ракет і дронів на кораблі в Червоному морі.
Як зазначає агентство Bloomberg, після цього інциденту Білий дім розглядає можливість завдання ударів по позиціях хуситів саме в Ємені, незважаючи на ризик регіональної ескалації.

Водночас Велика Британія наполягає, що удари мають бути зосереджені на операціях на морі, а не в Ємені через ризик ескалації, сказав британський посадовець на умовах анонімності.
За словами людей, знайомих з переговорами, офіційні особи Саудівської Аравії, бажаючи припинити атаки, висловлювали США та іншим занепокоєння з приводу будь-яких воєнних дій в Ємені.
Хусити контролюють значну частину території Ємену, включаючи столицю Сану і порт Ходейду. Угруповання заявило, що не відступить від своїх атак, поки Ізраїль не припинить боротьбу з ХАМАС.
Як відомо, за останні місяці торгові судна під прапорами різних країн неодноразово потрапляли під обстріли і зазнавали безпосередніх нападів бойовиків-хуситів, що діють з території Ємену.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.