Зеленський провів телефонну розмову з еміром Кувейту

Зеленський провів телефонну розмову з еміром Кувейту

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з еміром Кувейту шейхом Мешалем Аль-Ахмадом Аль-Джабером Ас-Сабахом.
"Дякую Кувейту за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, голосування за ключовими українськими резолюціями в ООН та своєчасну допомогу електрогенераторами напередодні зими", – заявив він.

Під час розмови Зеленський розповів еміру Кувейта про протидію ракетному терору, який Росія поновила під час новорічних свят. Крім того, лідери обговорили перспективи співпраці в енергетичному та аграрному секторах.

"Україна докладає максимальних зусиль для відновлення справедливого миру. Ми забезпечуємо свободу судноплавства в Чорному морі та залишаємося гарантом світової продовольчої стабільності", – заявив Зеленський.

Він додав, що Україна активно працює над наступними кроками щодо реалізації формули миру.
Крім того, Зеленський повідомив, що запросив Кувейт надіслати представника на наступну зустріч радників у Давосі та взяти участь у підготовці майбутнього Глобального саміту миру.
Українська "формула миру"
Вперше президент України Володимир Зеленський ініціював її під час виступу на саміті G20. Зокрема, вона передбачає:
радіаційну і ядерну безпеку (вихід РФ з території ЗАЕС, відмова від ядерних загроз); продовольчу безпеку (розширення зернової ініціативи); енергетичну безпеку; звільнення всіх полонених та депортованих (звільнення за формулою "всіх на всіх"); виконання Статуту ООН та відновлення територіальної цілісності та світового порядку; виведення російських військ та припинення бойових дій; справедливість; екоцид, потребу негайного захисту природи; недопущення ескалації; фіксацію закінчення війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.