У Міненерго розповіли про ситуацію в енергосистемі та наслідки обстрілів

У Міненерго розповіли про ситуацію в енергосистемі та наслідки обстрілів

Станом на 3 січня дефіциту електроенергії в Україні не зафіксовано і не передбачається на поточну добу. Генерації, виробленої в Україні, достатньо для покриття потреб споживачів. Про це заявили в міністерстві енергетики.
За даними Міненерго, аварійний ремонт виведено блок ТЕЦ, протягом доби з короткострокових аварійних ремонтів в роботу вийшло 4 одиниці теплової генерації. У резерві 2 блоки ТЕС, які будуть задіяні при потребі.

У Міненерго внаслідок масованого ракетного обстрілу 2 січня знеструмлювались високовольтні лінії та підстанції у Київській області, були тимчасові порушення у роботі ГЕС. У результаті знеструмлювалися побутові споживчі у Києві та області (250 тисяч). Станом на зараз – усіх заживлено.
У Миколаївській області через вибух біля підстанції відключилася лінія ПЛ 150 кВ, знеструмлювались побутові споживачі, яких було оперативно заживлено. При цьому знизили генерацію 6 ВЕС – увечері 2 січня роботу станцій було відновлено.
Крім того, під час артилерійського обстрілу ПЛ 110 кВ на Донеччині відключився блок ТЕС, знеструмились побутові споживачі. Протягом години всіх абонентів заживлено за резервом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.