Колишній прем’єр Грузії Іванішвілі оголосив про повернення до політики

Колишній прем’єр Грузії Іванішвілі оголосив про повернення до політики

Колишній прем’єр Грузії, засновник керівної партії Грузії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі, якого вважають найбагатшою людиною Грузії, заявив, що повертається у політику і буде "почесним головою" партії.
Як повідомляє SOVA, про це він оголосив на з’їзді "Грузинської мрії".
Іванішвілі нагадав, що три роки тому дистанціювався від активних політичних процесів в країні.
"З власної ініціативи я повертаюся у політичне життя як почесний голова партії", – оголосив він.

Він додав, що й протягом цього періоду періодично спілкувався з кількома особами з керівництва партії, щоб "підтримувати здорову ситуацію у колективі".
Видання "Ехо Кавказу" повідомляє, що на з’їзді 30 грудня "Грузинська мрія" оновлює політраду. У статуті партії планують скоротити кількість її членів з 20 до 15 + голова.
Оновлений склад політради очолюватимуть чинний прем’єр Іраклій Гарібашвілі, екс-футболіст Каха Каладзе та чинний спікер Шалва Папуашвілі.
На з’їзді також обговорюють підготовку до парламентських виборів 2024 року.
Нагадаємо, Європарламент закликав ввести санкції проти Іванішвілі. У резолюції його назвали "олігархом", який пов'язаний із Кремлем і чинить негативний вплив на розвиток демократії в Грузії.
Восени 2022 року Україна запровадила санкції проти членів родини Бідзіни Іванішвілі, та нещодавно оголосила спонсором війни компанію, пов’язану з Іванішвілі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.