Міністр оборони Британії відреагував на ураження корабля “Новочеркаськ”

Міністр оборони Британії відреагував на ураження корабля “Новочеркаськ”

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що ураження російського десантного корабля "Новочеркаськ" у порту Феодосії спростовує твердження про нібито "глухий кут" у війні в Україні.
За словами британського міністра, знищення корабля Чорноморського флоту "демонструє, що ті, хто вважає, що війна в Україні зайшла в глухий кут, помиляються!"

"Вони не помітили, що за останні 4 місяці було знищено 20% Чорноморського флоту Росії", – додав він.

"Панування Росії в Чорному морі зараз під загрозою, і нова коаліція морських сил на чолі з Великою Британією та Норвегією допомагає забезпечити перемогу України на морі", – підсумував Шаппс.

This latest destruction of Putin's navy demonstrates that those who believe there's a stalemate in the Ukraine war are wrong!They haven't noticed that over the past 4 months 20% of Russia's Black Sea Fleet has been destroyed.Russia's dominance in the Black Sea is now… https://t.co/F6zRmA9Kwx— Rt Hon Grant Shapps MP (@grantshapps) December 26, 2023
Уночі 26 грудня командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що українські захисники підірвали в окупованій Феодосії російський великий десантний корабель "Новочеркаськ".
Міністерство оборони Росії підтвердило, що в ніч на 26 грудня Збройні сили України ракетами, випущеними з літаків Су-24, вразили великий десантний корабель "Новочеркаськ" в окупованій Феодосії (Крим).
За даними Повітряних сил, ВДК "Новочеркаськ" у районі Феодосії знищили крилатими ракетами з тактичної авіації Повітряних Сил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.