США підняли авіацію після запуску КНДР балістичної ракети

США підняли авіацію після запуску КНДР балістичної ракети

Американський стратегічний бомбардувальник B-1B взяв участь у спільних навчаннях Повітряних сил США, Південної Кореї та Японії поблизу корейського півострова у середу після запуску КНДР міжконтинентальної балістичної ракети.
За даними Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї (JCS), тристоронні навчання відбулися над водами на схід від південного острова Чеджу.

Південнокорейські винищувачі F-15K, американські F-16 і японські винищувачі F-2 також брали участь у цих навчаннях, проте кількість розгорнутих бомбардувальників типу B-1B не уточнюється.
"Ці навчання були заплановані для зміцнення можливостей трьох країн реагувати на ядерні та ракетні загрози Північної Кореї, включно з її запусками твердопаливних міжконтинентальних балістичних ракет, і щоб продемонструвати тверду рішучість щодо спільної відповіді", — йдеться в заяві JCS.

У понеділок Північна Корея заявила, що провела успішне випробування своєї найновішої твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети великої дальності Hwasong-18.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.