США нададуть Україні ще один пакет військової допомоги, але він може бути останнім – Кірбі

США нададуть Україні ще один пакет військової допомоги, але він може бути останнім – Кірбі

Сполучені Штати мають намір у грудні надати ще один пакет військової допомоги Україні. Однак він може виявитися останнім.
Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі, говорить повідомлення журналістки Politico у Twitter.
"США все ще планують надати Україні ще один пакет військової допомоги наприкінці цього місяця. Але він може виявитися останнім, поки Конгрес не ухвалить рішення про виділення додаткових коштів", – заявив він.

Кірбі зазначив, що після цього у Білого дому більше не буде повноважень на поповнення запасів.
Проблеми з фінансовою допомогою США для України
У жовтні цього року президент США Джо Байден запросив у Конгрес понад 106 млрд. доларів на потреби національної безпеки. Серед них і нове фінансування військової допомоги для України на понад 61 млрд доларів.
Однак 6 грудня Сенат США заблокував початок дебатів щодо пакету військової допомоги. Причиною цього стали вимоги республіканської партії внести до законопроекту більш жорсткий комплекс заходів щодо захисту південного кордону з Мексикою.
Республіканці та демократи розпочали переговори, щоб дійти компромісу щодо надання фінансування для військової допомоги Україні. На цьому фоні Сенат США вирішив продовжити роботу перед різдвяними канікулами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.