Словацькі перевізники планують заблокувати кордон із Україною 1 грудня

Словацькі перевізники планують заблокувати кордон із Україною 1 грудня

Асоціація словацьких перевізників UNAS планує перекрити вантажний рух на пункті пропуску Вишнє Німецьке – Ужгород. Блокування кордону планується на початок грудня.
Про це говорить заява Спілки перевізників Словаччини (UNAS) у Facebook
"UNAS збирається блокувати Вишнє Німецьке – Ужгород з п'ятниці, 1 грудня 2023 року", – заявили перевізники Словаччини.

Керівник UNAS Станіслав Скала сказав, що словацькі перевізники дочекаються позиції словацького мінтрансу до четверга, перш ніж приймати остаточне рішення.

Словацькі перевізники наголосили, що вже 3 тижні тривають протести та блокади польсько-українських кордонів.
За їх словами, протягом останніх днів ЗМІ ЗМІ також повідомляли про збільшення потоку українських вантажівок, що прямують з Польщі, які були змушені чекати на словенсько-польському кордоні через недостатню кількість пунктів оплати за проїзд і напад на ці пункти.
"Оскільки польські блокади не обмежують перевезення гуманітарної допомоги, військової допомоги, живих тварин або палива, очевидно, що ці вантажівки не перевозять жодного з цих видів товарів і, отже, є лише комерційним транспортом", – додали в спілці.

Страйк польських перевізників та блокада кордону
Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники оголосили про початок страйку, який, за їхніми словами, триватиме до початку січня 2024 року.
У перші години вони практично заблокували три КПП на кордоні з Україною – "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчева", "Рава-Руська-Хребене", випускаючи та впускаючи вантажний транспорт не більше однієї фури в один бік на годину.
Пізніше, 23 листопада, перевізники перекрили та пункт пропуску "Медика – Шегині". Крім того, поки що за непідтвердженою інформацією є наміри поширити блокування також на пункт контролю "Нижанковичі" – "Мальховіце".
Раніше повідомлялося, що Україна вже зіткнулася з проблемою постачання палива через блокаду польських перевізників.
Зазначимо, що з початку блокади на кордоні України та Польщі померли вже двоє перевізників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.