МЗС Катару: Перемир’я між Ізраїлем і ХАМАС продовжується ще на два дні

МЗС Катару: Перемир’я між Ізраїлем і ХАМАС продовжується ще на два дні

Катар у якості посередника успішно провів переговори щодо угоди між Ізраїлем і ХАМАС про продовження чотириденного перемир'я між ними ще на два дні.
Про це повiдомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Катару Маджед Аль-Ансарі у Twitter (Х).

"Держава Катар оголошує, що в рамках триваючого посередництва було досягнуто домовленості про продовження гуманітарного перемир'я в секторі Газа ще на два дні".
Водночас джерело в ізраїльському уряді повідомило CNN, що ця заява з'явилася після того, як президент США Джо Байден у понеділок провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Катару.
Як пише The Times of Israel, це означає, що принаймні ще по 10 ізраїльських заручників будуть звільнені у вівторок і середу, також за ці додаткових два дні будуть звільнені 30 палестинських в'язнів.
За інформацією видання, ХАМАС оприлюднив власну заяву, в якій підтвердив продовження перемир’я і подякував за посередницькі зусилля Катару та Єгипту.
Передісторія:
О сьомій ранку 24 листопада між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС почалося чотириденне перемирʼя. Увечері 24 листопада перші 13 ізраїльських заручників у супроводі співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста виїхали з Сектору Гази через контрольно-пропускний пункт Рафах. 25 листопада угруповання ХАМАС заявило, що передало Червоному Хресту 13 ізраїльських і 7 іноземних заручників для звільнення, ЦАХАЛ підтвердив цю інформацію. 26 листопада Ізраїль звільнив 39 палестинців відповідно до угоди про тимчасове перемир’я. Міжнародний комітет Червоного Хреста також заявив, що допоміг звільнити 19 палестинських ув'язнених з ізраїльських центрів ув'язнення. За підсумками переговорів, під час перемир’я ХАМАС має звільнити 50 заручників, захоплених у полон 7 жовтня, а влада Ізраїлю – 150 палестинських в'язнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.