Байден назвав ймовірну причину, через яку ХАМАС напав на Ізраїль

Байден назвав ймовірну причину, через яку ХАМАС напав на Ізраїль

Президент США Джо Байден вважає, що зближення Сполучених Штатів із Саудівською Аравією стало одною з причин нападу бойового угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.
Про це він заявив журналістам під час пресконференції.
"Я не можу довести…, але я вважаю, що однією з причин, чому ХАМАС завдав удару, було те, що вони знали, що я дуже тісно співпрацюю з саудитами та іншими країнами регіону, щоб принести мир шляхом визнання Ізраїлю та його права на існування", – зазначив американський лідер.

Він додав, що на саміті G20 він зміг домогтися прийняття резолюції, в якій йшлося про плани побудувати залізницю через весь Близький Схід до Саудівської Аравії, Ізраїлю і далі до Європи.
"Вся ідея в цьому: існує величезна зацікавленість – і я думаю, що більшість арабських країн знають про це – в координації дій один з одним змінити динаміку в регіоні заради довготривалого миру. І це те, над чим я збираюся продовжувати працювати", – пояснив Байден.

Раніше президент США привітав домовленість про звільнення заручників, захоплених палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС під час нападу на Ізраїль, в обмін на припинення вогню.
Перед цим у Білому домі заявили, що терористичні дії угруповання ХАМАС проти Ізраїлю є геноцидом.
Водночас Байден заявляв, що дав зрозуміти прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу: окупація Гази була б "великою помилкою".
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу раніше заявив, що після завершення бойових дій його країна візьме на себе "загальну відповідальність за безпеку" в Газі "на невизначений період". Однак ця позиція не влаштовує ЄС і Сполучені Штати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.