Ізраїльська армія знайшла шахту тунелю у лікарні “Аль-Шифа” в Газі

Ізраїльська армія знайшла шахту тунелю у лікарні “Аль-Шифа” в Газі

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що знайшла діючу шахту тунелю всередині лікарняного комплексу "Аль-Шифа" у місті Газа.
"Сьогодні всередині лікарні була виявлена тунельна інфраструктура ХАМАС", – заявили в ЦАХАЛ.

CNN зазначає, що військові також опублікували фото і відеоматеріали.

Exposing another layer of Hamas’ exploitation of three of the largest hospitals in Gaza:????Inside the Shifa Hospital complex, a Hamas terrorist tunnel was uncovered.1/3 pic.twitter.com/uGo4uBdTly— Israel Defense Forces (@IDF) November 17, 2023
Ізраїльський спецпідрозділ здійснив рейд на найбільшу в Газі лікарню рано вранці 15 листопада після того, як кілька тижнів тому заявив, що в ній знаходиться підземний командний і контрольний центр ХАМАС.
Лікарі та чиновники охорони здоров'я в анклаві, яким керує ХАМАС, постійно заперечують ці звинувачення.
CNN наголошує, що не може самостійно перевірити заяви Ізраїлю або ХАМАСу.

Повідомляється, що на відео, наданому Ізраїлем, видно оголену землю, з якої видно отвір у землі. Сторони шахти, схоже, укріплені бетоном. Близько до поверхні також видно відкриті труби і кабелі.
У певний момент камера висовується вгору, щоб показати один з головних корпусів лікарні, що знаходиться приблизно в 30 метрах від отвору.
У заяві армії сказано, що військові також знайшли неподалік замінований автомобіль з великою кількістю зброї і боєприпасів.
На телевізійному брифінгу увечері 16 листопада речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що армійські інженери працюють над виявленням інфраструктури тунелю.
Хагарі також повідомив, що солдати розкопали оперативний тунель в лікарні Аль-Рантісі на півночі Гази.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.