Сі запевнив Байдена, що не нападе на Тайвань у найближчі роки – The Independent

Сі запевнив Байдена, що не нападе на Тайвань у найближчі роки – The Independent

Китайський лідер Сі Цзіньпін запевнив президента США Джо Байдена, що Китай найближчими роками не нападе на Тайвань. Про це повідомляє The Independent.
Як зазначає видання з посиланням на чиновника США, Сі Цзіньпінь заявив під час переговорів з Байденом, що Китай найближчими роками немає військових планів щодо Тайваню.
За словами американського співрозмовника, Сі Цзіньпін сказав, що сподівається на "мирне возз'єднання" Китаю з Тайванем. При цьому китайський лідер окреслив умови, за яких може бути використана сила. Він наголосив, що доля острова є найбільшою загрозою для американо-китайських відносин.

Байден своєю чергою зазначив, що США підтримують мир та стабільність у регіоні. На його думку, цього можна досягти збереженням статус-кво та змушуючи Китай поважати вибори на Тайвані.
Нагадаємо, одна з головних причин конфлікту між Китаєм та США – це Тайвань. Пекін розглядає острів як сепаратистську провінцію, яка згодом знову опиниться під його контролем. Проте Тайвань вважає себе законним урядом Китаю з окремою економікою та демократично обраними лідерами.
США своєю чергою надають допомогу Тайваню. На тлі цього загострився конфлікт між Вашингтоном та Пекіном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.