Армія Ізраїлю виявила тіло загиблої заручниці біля лікарні Шифа в Газі

Армія Ізраїлю виявила тіло загиблої заручниці біля лікарні Шифа в Газі

Тіло Йехудіти Вайс, яку 7 жовтня викрали бойовики ХАМАСу, знайшла Армія оборони Ізраїлю в місті Газа.
Про це заявив ЦАХАЛ, повідомляє The Times of Israel.
Війська 603-го батальйону 7-ї бронетанкової бригади виявили тіло разом із військовою технікою ХАМАСу, включно зі штурмовими гвинтівками і РПГ.
Зазначається, що її тіло знайшли поблизу лікарні Шифа, яка розташована в Газі.
Тіло доправили в Ізраїль для впізнання, після чого військові та поліція повідомили сім'ю Вайс про її смерть. ЦАХАЛ не надає додаткової інформації про причину смерті Вайс і про те, коли її було вбито.

Що відомо про загиблу
Вайс, матір п'ятьох дітей, була викрадена з кібуца Беері 7 жовтня. Її чоловік, Шмулік Вайс, був знайдений убитим у безпечній кімнаті їхнього будинку.
Йехудіт, пенсіонерка, яка працювала з дітьми в дитячому садочку і в їдальні кібуца, під час викрадення проходила курс променевого лікування від раку молочної залози.
"ЦАХАЛ висловлює щирі співчуття родині. Національна місія полягає в тому, щоб знайти зниклих безвісти і повернути заручників додому", – повідомила Армія оборони Ізраїлю.

Війна Ізраїлю з ХАМАС
На початку жовтня бойовики ХАМАС почали масштабне вторгнення в Ізраїль. Вони вбивали і викрадали як військових, так і мирних жителів. У відповідь Ізраїль оголосив військову операцію проти бойовиків "Залізні мечі".
У її рамках ЦАХАЛ розширив наземну операцію у Секторі Газа. У регіон було введено війська та техніка.
За даними Сил оборони Ізраїлю, ХАМАС втратив контроль над північною частиною Сектору Газа, тому що десятки тисяч людей перейшли на південну сторону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.