Боррель: ЄС продовжить підтримку України, незважаючи на інші кризи

Боррель: ЄС продовжить підтримку України, незважаючи на інші кризи

Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель у середу наголосив, що Брюссель продовжить підтримку України попри інші кризи у світі.
Про це він написав у соцмережі Twitter (X).
Боррель зауважив, що за останню добу Росія обстріляла 100 міст і сіл України, що стало "новим піком жорстокості" російської агресії.
"Москва не повинна мати ілюзій: інші кризи не відвернуть нашу увагу від України. Наша підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно", – запевнив топ-дипломат ЄС.

Russian aggression against #Ukraine has reached a new peak of ruthlessness, with more than 100 towns and villages targeted in 24 hours. Moscow should have no illusions: other crises will not divert our attention from Ukraine. Our support continues, as long as needed— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) November 1, 2023
Після нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня виникли побоювання, що підтримка ізраїльської сторони з боку Заходу відволікає від повномасштабної російської агресії проти України.
Раніше західні посадовці, зокрема генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, запевняли, що це не так.
А голова МЗС Дмитро Кулеба вважає, що зустріч радників на Мальті продемонструвала широку підтримку України державами світу на тлі загострення на Близькому Сході.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.