Медведчук після видачі Росії купив нову яхту – ЗМІ

Медведчук після видачі Росії купив нову яхту – ЗМІ

Сім'я колишнього нардепа та кума Путіна Віктора Медведчука після його обміну до Росії придбала нову яхту вартістю 9,6 млн доларів.
Йдеться про швидкісну яхту Pershing 9X, яку виробник – італійська Ferretti Group – називає "винищувачем". На борту 28-метрового судна є чотири каюти із 8 спальними місцями. Загалом яхта може вмістити до 20 гостей.
Як випливає з митних даних, які є у розпорядженні редакції, судно за назвою Amore Mio зовсім нове — його спустили на воду 2023 року. Російську митницю вона пройшла 26 липня. Яхта підійшла до російських вод під прапором Палау, при цьому її відправником є компанія Lavel Fzco з ОАЕ.

Одержувачем яхти у Росії вказано АТ "Ренесанс". Згідно з аудиторським висновком від 24 лютого 2021 року, бенефіціарним власником компанії була громадянка України Оксана Марченко – дружина Медведчука.
Фірма оформила "тимчасове ввезення" яхти. Цю процедуру використовують, коли перебування товару на митній території недоцільно на постійній основі. До того ж вона частково звільняє декларанта від сплати митних платежів.
Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Медведчука за підозрою у держзраді затримала СБУ. У вересні 2022 року його було видано Росії в обмін на полонених бійців "Азова". Нині він живе у Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.