Зеленський підтвердив, що ціллю російських дронів уночі була Хмельницька АЕС

Зеленський підтвердив, що ціллю російських дронів уночі була Хмельницька АЕС

Президент України Володимир Зеленський у зверненні 25 жовтня підтвердив, що ціллю російських дронів уночі була Хмельницька АЕС, там триває фіксація шкоди.
Про це повiдомляє Офіс президента.

"Хмельницька область, місто Славута. Там триває фіксація всієї шкоди від вибуху російських дронів минулої ночі. "Шахеди" були збиті, але багато пошкоджених будинків – вибите скло у вікнах, двері, дахи будівель.
Найбільш ймовірно, що мішенню для цих дронів була Хмельницька атомна станція – хвилею від вибуху вибило вікна, зокрема, й на території АЕС. Станом на зараз відомо, що два десятки місцевих мешканців травмовані. Усім надана необхідна допомога".
Зеленський також зазначив, що цей удар у напрямку АЕС – чергове нагадування для всіх наших партнерів, наскільки важливо посилювати українську ППО й наскільки небезпечно, коли Росія може обходити світові санкції.
Адже багато компонентів і в ударних дронах, які застосовують російські терористи – походженням з інших країн. Зеленський також підтвердив, що 26 жовтня виступить на засіданні Європейської ради, де говоритиме про необхідність посилення санкцій.
Що передувало:
У ніч на 25 жовтня ворог завдав удару по території неподалік Хмельницької АЕС.
Внаслідок вибуху було пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах.
Посадовець ЄС повідомив журналістам 25 жовтня, що Зеленський звернеться через відеозв’язок до учасників саміту Європейського Союзу, який відбудеться 26-27 жовтня в Брюсселі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.