Нетаньяху готовий відкласти введення військ в Сектор Газа: Axios дізналося причину

Нетаньяху готовий відкласти введення військ в Сектор Газа: Axios дізналося причину

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху готовий відкласти введення військ в Сектор Газа для того, щоб приділити більше часу переговорам щодо заручників.
Про це повідомляє Axios.
За інформацією джерел видання, президент США Джо Байден хоче домогтися відстрочки наземної операції Ізраїлю, щоб гуманітарна допомога була надана якомога більшій кількості палестинців, а з Сектору Газа змогли виїхати понад 500 американських громадян, які зараз застрягли там.
При цьому, як зазначають журналісти, у Нетаньяху "є свої причини зволікати". Прем'єр Ізраїлю, незважаючи на тиск з боку чиновників, які вимагають швидких дій проти ХАМАСу, не схильний до ризику.
Axios уточнює, що Нетаньягу скептично ставиться до планів ізраїльських військових, тому зараз він вислуховує інші думки.
"Він також готовий приділити більше часу переговорам про звільнення заручників, тоді як Армія оборони Ізраїлю краще підготується до наземної операції", – пишуть журналісти.

Наземна операція у Секторі Газа
Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали як військових, так і мирних жителів.
У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала операцію з метою знищення бойовиків. У її рамках вже було завдано низку ударів по Сектору Газа. Також планується наземна операція.
За даними ЗМІ, Ізраїль вже зосередив сотні одиниць військової техніки біля кордону з Сектором Газа.
Але вчора, 24 жовтня, начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві заявив, що його країна відкладає введення військ через "стратегічні міркування" .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.