Німеччина виділить додаткові 200 млн євро на відновлення України

Німеччина виділить додаткові 200 млн євро на відновлення України

Державний секретар федерального Міністерства економіки Німеччини Йохен Флясбарт під час візиту до України в п’ятницю оголосив, що ФРН виділить додаткові 200 мільйонів євро на відновлення України.
Про це пише DPA.
За словами Флясбарта, який у федеральному уряді Німеччини відповідає за координацію зусиль із відновлення України, гроші будуть спрямовані на освіту, охорону здоров'я та питне водопостачання, а також на відбудову міст.
Перебуваючи в Києві, Флясбарт також наголосив на важливості підтримувати ключові сектори економіки України, як-то сільське господарство, "оскільки людям потрібні перспективи та робочі місця".

Heute Morgen Ankunft in Kyiv. Habe mich sehr über das Wiedersehen mit meinem Vorgänger Botschafter @MJaegerT gefreut. Unsere UM‘in @SteffiLemke ist auf dem Weg zur wichtigen internationalen Umweltkonferenz und bei mir stehen Gespräche zum Wiederaufbau der #Ukraine an. pic.twitter.com/h0ZeGIewDx— Jochen Flasbarth (@JochenFlasbarth) October 20, 2023
З урахуванням цієї суми Міністерство відновлення Німеччини загалом виділить близько одного мільярда євро на підтримку цивільного населення України з початку повномасштабної російської агресії в лютому 2022 року.
У квітні Флясбарт уже був із візитом в Україні та оголошував про виділення 111 мільйонів євро на потреби відбудови.
Уповноважений федерального уряду Німеччини з питань відновлення України тоді також говорив, що у своїй діяльності з відновлення зруйнованої інфраструктури України Берлін виходитиме з того, що ця інфраструктура згодом буде спільною європейською.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.