Зеленський зустрівся зі спецпредставницею США щодо відновлення України

Зеленський зустрівся зі спецпредставницею США щодо відновлення України

Президент Володимир Зеленський у понеділок зустрівся зі спеціальною представницею США з питань відновлення України Пенні Пріцкер у межах її візиту до Києва.
Про це повідомили в Офісі президента України.
Під час зустрічі Зеленський і Пріцкер обговорили питання макрофінансової допомоги Україні на 2024 рік, відновлення пошкоджених об’єктів, а також використання заморожених російських активів на потреби відбудови.
Серед іншого, голова держави закликав американський бізнес інвестувати в найбільш перспективні галузі української економіки, а американські компанії – долучитись до відбудови енергетичної інфраструктури України.
"Ваш візит є сигналом міцної підтримки. Нам важливо розуміти, що Сполучені Штати готові допомоги Україні пройти зимовий період і захистити об’єкти критичної інфраструктури", – цитує Зеленського Офіс президента.

Це вже друга зустріч президента зі спецпредставницею США з відбудови України; раніше вони бачились на полях тижня високого рівня ООН у Нью-Йорку у вересні.
Нагадаємо, повноваження спецпредставниці охоплюють роботу з органами влади України, США і партнерів, а також із приватним сектором.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.