Байден заявив про готовність США одночасно підтримувати Україну та Ізраїль

Байден заявив про готовність США одночасно підтримувати Україну та Ізраїль

Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, підтримуючи при цьому міжнародний рівень обороноздатності.
Про це він заявив в інтерв'ю CBS News.
За словами американського лідера, у США є можливість робити це, і вони зобов'язані це робити, адже "Сполучені Штати – це важлива нація".
"Заради Бога, ми – Сполучені Штати Америки, наймогутніша нація в історії – не в світі, в історії світу. Історії світу. Ми можемо подбати про них обох і при цьому підтримувати нашу загальну міжнародну оборону. А якщо не ми, то хто?", – зазначив Байден.

Президент заявив, що обидві війни переважно пов'язані з американським народом, адже в Україні однією з його цілей було не допустити, щоб Путін, який скоїв воєнні злочини, не зміг окупувати незалежну країну, що межує з союзниками по НАТО і знаходиться на кордоні з Росією.
"Уявіть, що сталося б зараз, якби йому це вдалося. Чи знаєте ви якусь велику війну в Європі, в яку ми не були б втягнуті? Ми не хочемо, щоб це сталося. Ми хочемо переконатися, що ці демократії є стійкими. І Україна відіграє вирішальну роль у забезпеченні цього", – наголосив Байден.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.