Остін слідом за Блінкеном відвідає Ізраїль

Остін слідом за Блінкеном відвідає Ізраїль

Міністр оборони США Ллойд Остін відвідає Ізраїль у п'ятницю для зустрічей з ізраїльськими лідерами та вираження підтримки країні, що зазнала нападу терористичного угрупування ХАМАС.
Очікується, що Остін зустрінеться з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, міністром оборони Йоавом Галлантом та членами ізраїльського військового кабінету, щоб обговорити оперативне планування й цілі Ізраїлю, а також потреби в допомозі у сфері безпеки у відповідь на напад ХАМАС.
"Це досить чіткий сигнал про глибину відданості США безпеці Ізраїлю. Ми постійно коригуємо і відстежуємо нашу позицію в регіоні, щоб гарантувати, що ми готові підтримати оборону Ізраїлю", – заявили у Пентагоні.

"Сполучені Штати однозначно підтримують оборону Ізраїлю та надсилають попередження будь-яким суб'єктам, які розглядають можливість скористатися цим конфліктом та цією війною для ескалації насильства. Просто два слова: "не треба", – наголосили у відомстві.

Міноборони США також зазначило, що воно продовжить оперативно реагувати на запити Ізраїлю щодо протиповітряної оборони, артилерії, боєприпасів та високоточної зброї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.