Нетаньяху: Це не спецоперація, Ізраїль перебуває у стані війни

Нетаньяху: Це не спецоперація, Ізраїль перебуває у стані війни

Ізраїль після ранкової атаки ХАМАСу перебуває у стані війни. Бойовики заплатять за це.
Про це говорить заява прем'єр-міністра Ізраїля Беньяміна Нетаньяху.
"Ми перебуваємо в стані війни. Це не операція, не ескалація – це війна. І ми переможемо. ХАМАС заплатить за цю війну безпрецедентну ціну. Я розпорядився зачистити прикордонні населені пункти від терористів і провести мобілізацію резервістів", – заявив Нетаньяху.

Варто додати, що перед цим про оголошення війни також заявив міністр оборони Ізраїля Йоав Галант.

"Сьогодні вранці ХАМАС зробив серйозну помилку і почав війну проти Держави Ізраїль. Солдати ЦАХАЛу ведуть боротьбу з ворогом на всіх ділянках проникнення. Держава Ізраїль виграє цю війну", – заявив міністр.

За словами речника Сил оборони Ізраїля Даніеля Хагарі, бойовики випустили по території Ізраїля більше 2 тисяч ракет. Зокрема вони проникли до країні й досі перебувають на її території.
"Ми зосереджуємося на бойових діях на кордоні з Газою. Ми розпочали широкомасштабний призов до всіх підрозділів ЦАХАЛу. ЦАХАЛ також завдає ударів по Газі", – додав речник.

אנחנו במלחמה. pic.twitter.com/XNM3l7fEQH— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) October 7, 2023
Ранковий напад ХАМАСу на Ізраїль
Зранку бойовики ХАМАСу атакували Ізраїль. Після масштабного ракетного обстрілу стало відомо про захід терористів до Сдероту – невеличкого міста в Південному окрузі.
Збройні сили Ізраїлю заявили, що бойовики "заплатять високу ціну" й оголосили стан "готовності до війни". Також було розпочато контртерористичну операцію "Залізні мечі".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.