Напад Сектору Гази на Ізраїль: Тель-Авів оголосив масовий призов резервістів

Напад Сектору Гази на Ізраїль: Тель-Авів оголосив масовий призов резервістів

Міністерство оборони Ізраїлю оголосило про масований призов резервістів на тлі ранкового нападу ХАМАСу на територію країни.
Про це повідомля місцеве видання Ізраїлю NEWSru.
За словами міністра оборони Ізраїлю Йоави Галанта, надзвичайний стан оголошено в районах, розташованих на відстані до 80 км від кордонів сектора Гази.
Також міністр закликав бути готовив до тривалих бойових дій.
"Сьогодні вранці ХАМАС зробив серйозну помилку і почав війну проти Держави Ізраїль. Солдати ЦАХАЛу ведуть боротьбу з ворогом на всіх ділянках проникнення", – заявив Галант.

Ранковий напад ХАМАСу на Ізраїль
Близько о 06:30 за київським часом Сектор Гази вдався до масованого ракетного удару по території Ізраїлю. Пізніше стало відомо про проникнення бойовиків ХАМАСу до Сдероту – невеличкого міста в Південному окрузі Ізраїлю.
Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху оголосив про зустріч з вищими посадовими особами служби безпеки, а Збройні сили Ізраїлю заявили, що ХАМАС "заплатить високу ціну". Зокрема оголошено стан "готовності до війни".
Ізраїльсько-палестинський конфлікт
В 1967 році Ізраїль окупував Східний Єрусалим, Західний берег, більшу частину Сирійських Голанських висот, Сектор Гази і Єгипетський півострів Синай.
Ізраїль покинув територію Сектора Гази, втім ООН все ще розглядає шматок землі як частину окупованої території. 15 серпня 2005 року в рамках плану одностороннього розмежування, Тель-Авів почав евакуацію єврейських поселенців й військ з району. Вже до 22 серпня Сектор Гази покинули усі єврейські поселенці, а 12 вересня – був виведений останній ізраїльський солдат.
Наразі між Ізраїлем та палестинцями, які проживають у Східному Єрусалимі, Газі та на Західному березі, залишається дуже високою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.