Україна повернула тіла 64 загиблих військових

Україна повернула тіла 64 загиблих військових

6 жовтня на підконтрольну Україні територію вдалося повернути тіла 64 загиблих захисників України. Про це заявили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.
"Сьогодні (6 жовтня – ред.) за результатами проведення репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути на підконтрольну Уряду України територію тіла (останки) 64 загиблих (померлих) оборонців України", – йдеться в повідомленні.

Російській стороні передали тіла (останки) загиблих окупантів.
У відомстві додали, що ЗСУ забезпечать належне та безпечне перевезення репатрійованих тіл (останків) загиблих (померлих) оборонців України.
Тіла відвезуть до визначених держустанов для передачі представникам правоохоронців та судово-медичним експертам з метою організації і проведення процесуальних (слідчих) дій та судових експертиз, необхідних для встановлення осіб загиблих.
Обмін тілами здійснював Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та став можливим завдяки взаємодії з об’єднаним центром при СБУ, МВС, ЗСУ, ДСНС у Сумській області, ДПСУ, інших представництв структур сектору безпеки та оборони України за участі представників МКЧХ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.