Прем’єрка Естонії: Затримки допомоги Україні збільшать ціну війни

Прем’єрка Естонії: Затримки допомоги Україні збільшать ціну війни

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас очікує на тривалу війну РФ проти України, але вірить, що зрештою Київ здобуде в ній перемогу.
Про це вона заявила на 17-й Балтійській конференції з оборони.
За її словами, стратегія президента РФ Владіміра Путіна ґрунтується на припущенні, що Україна і трансатлантична спільнота в ширшому сенсі втомляться, оскільки у Росії вистачає ресурсів, людей, зброї радянських часів і пропаганди для продовження війни.
"Але за кожною маленькою перемогою українців слідує наступна. Я вірю в їхню кінцеву перемогу. Однак вони не можуть домогтися цього самотужки, їм потрібна наша підтримка протягом усього часу, поки триває війна", – зазначила Каллас.

При цьому прем'єрка назвала порожніми словами погрози РФ у відповідь на надання Україні військової допомоги. Тож, вважає вона, будь-яка затримка з надання допомоги призведе до більшої ціни війни для України та вільного світу, а будь-яка нерішучість роздмухує імперські амбіції Путіна.
Каллас також закликала збільшити обсяги і прискорити темпи оборонного виробництва, щоб відповідати новій реальності, оскільки наявні в Європі резерви не відповідають потребам воєнного часу.
"Перемога означає встановлення справедливого і міцного миру. В основі його мають лежати територіальна цілісність і притягнення агресора до відповідальності, включно з відповідальністю за злочин агресії. Це єдиний спосіб забезпечити мир і безпеку в Європі. У цій боротьбі срібна медаль не може вважатися достатнім досягненням", – резюмувала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.