ООН: російська армія продовжує чинити військові злочини в Україні

ООН: російська армія продовжує чинити військові злочини в Україні

Російські військові продовжують коїти військові злочини на території України
Про це свідчать результати моніторингу Незалежної міжнародної комісії з розслідування порушень в Україні при Раді ООН з прав людини із посиланням на ВВС.
У доповіді комісії зазначено, що "є безліч доказів того, що російські збройні сили скоюють військові злочини в Україні, включаючи незаконні напади із застосуванням вибухової зброї, напади, що завдають шкоди цивільному населенню, тортури, сексуальне та гендерне насильство, а також напади на енергетичну інфраструктуру".
"Розслідування Комісії в Херсоні та Запоріжжі вказують на широке та систематичне застосування тортур російськими збройними силами щодо осіб, звинувачених в інформуванні на користь українських збройних сил. У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що призводили до смерті жертви. Один потерпілий, який зазнав тортур електричним струмом, заявив: "Кожного разу, коли я відповідав, що нічого не знаю або не пам'ятаю, до мене застосовували електричний струм… Я не знаю, як довго це тривало. Це було схоже на вічність", — йдеться у повідомленні.

Крім того, комісія підтвердила факти насильства щодо жінок різного віку.
"Комісія виявила, що на Херсонщині російські солдати ґвалтували і чинили сексуальне насильство щодо жінок віком від 19 до 83 років. Часто членів сім'ї тримали в сусідній кімнаті, змушуючи їх тим самим чути, як відбуваються ці порушення", — сказано в повідомленні.

Як повідомлялось, раніше спеціальний доповідач ООН з тортур Еліс Джилл Едвардс заявила, що систематичні тортури, які застосовують російські військові стосовно цивільних українців і військовополонених, свідчать про те, що це частина державної політики Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.