Австралія підтримує обмеження права вето для РФ та закликає реформувати Радбез ООН

Австралія підтримує обмеження права вето для РФ та закликає реформувати Радбез ООН

Австралія підтримує вимогу президента України Володимира Зеленського позбавити Росію права вето в Раді Безпеки ООН і закликає до подальших реформ органу.
Про це заявила міністерка закордонних справ Австралії Пенні Вонг під час виступу перед Генеральною Асамблеєю ООН у Нью-Йорку, повідомляє Bloomberg.
"Ми повинні вимагати більше від постійних членів, включаючи обмеження на використання права вето… Росія щодня висміює ООН, продовжуючи своє незаконне та аморальне вторгнення в Україну", — сказала вона.

Вонг закликала забезпечити більше місць для представників Африки, Латинської Америки та Азії, зокрема надати постійні місця Індії та Японії. Вона додала, що Австралія претендує на місце в Раді Безпеки на 2029−2030 роки.
У середу, 20 вересня, під час засідання Радбезу ООН Зеленський закликав реформувати організацію, зокрема позбавити країну-агресора Росію права вето і збільшити кількість постійних членів.
Президент зазначив, що саме вето в руках Росії загнало ООН у глухий кут, і держава-агресор використовує своє право вето на шкоду всім іншим членам ООН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.