СБУ затримала заступника Херсонського військкома та голову ВЛК на Прикарпатті

СБУ затримала заступника Херсонського військкома та голову ВЛК на Прикарпатті

Служба безпеки України повідомляє про ліквідацію ще двох схем ухилення чоловіків призовного віку від мобілізації: у Херсоні та на Івано-Франківщині.
Про це повiдомляє СБУ, Спеціалізовані прокуратури у сфері оборони Південного та Західного регіонів.
15 вересня після одержання 4500 доларів неправомірної вигоди правоохоронці затримали підполковника, заступника військкома – начальника мобілізаційного відділення Херсонського районного ТЦК та СП, який за гроші "допомагав" військовозобов’язаним "відкосити" від призову на підставі фіктивних документів.
Також було затримано його поплічника – цивільну особу – посередника, який підшуковував клієнтів та передавав від них гроші.

Під час проведення санкціонованих судом слідчих дій правоохоронці задокументували більше 5 фактів видачі раніше цими фігурантами іншим громадянам військово-облікових документів з відомостями про непридатність до військової служби за гроші.
Суд арештував обох підозрюваних з альтернативою у виді застави в розмірі: 1 млн 470 тис. грн – підполковнику, понад 214 тис. грн – його посереднику.
На Івано-Франківщині СБУ затримала голову однієї з районних військово-лікарських комісій, який продавав ухилянтам фіктивні довідки про відтермінування призову через "погане" здоров’я.
За даними слідства, 35-річний медик забезпечив видачу військовозобов’язаному довідки військово-лікарської комісії щодо його тимчасової непридатності до військової служби за станом здоров’я. З цією метою фіктивно оформив свого "клієнта" на стаціонарне лікування.
Після виготовлення фальшивих документів посадовець отримав від військовозобов’язаного 1000 доларів США хабаря. Після чого був затриманий у власному робочому кабінеті.
Наразі суд обрав для чоловіку міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.
Спецслужба зазначає: за обома викритими фактами тривають розслідування для притягнення всіх винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.