Міністр оборони Німеччини анонсував новий пакет військової допомоги для України

Міністр оборони Німеччини анонсував новий пакет військової допомоги для України

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував новий пакет військової допомоги для України в розмірі 400 мільйонів євро.
Про це Пісторіус заявив в інтерв’ю Bild.
За словами очільника Міноборони ФРН, до нового пакета військової допомоги Україні увійдуть вибухові боєприпаси, мінометні боєприпаси й реактивні снаряди.
"Тому що боєприпаси – це те, чого Україна потребує найнагальніше у своїй оборонній боротьбі проти жорстокої агресивної війни", – підкреслив він.

Також, додав Пісторіус, Україна отримає броньовані автомобілі, системи розмінування й зимовий одяг і генератори. Загалом пакет буде коштувати 400 мільйонів євро.
Заява міністра оборони Німеччини пролунала напередодні засідання Контактної групи з питань оборони України на американській авіабазі Рамштайн. Очікується, що на ній Берлін може також запропонувати розширення навчання українських військовослужбовців.
За даними німецького уряду, загальний обсяг фінансованої з лютого 2022 року військової допомоги Україні до кінця 2023-го становить 5,4 мільярда євро – ця сума враховує і вже надану техніку, й ту, що планується відправити.
У травні Міністерство оборони Німеччини офіційно оголосило про надання військової допомоги Україні в розмірі 2,7 млрд євро, що стало найбільшим пакетом з моменту вторгнення Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.