Bloomberg: G20 надасть Африканському союзу членство нарівні з ЄС

Bloomberg: G20 надасть Африканському союзу членство нарівні з ЄС

"Велика двадцятка" погодилася надати статус постійного члена Африканському союзу. Лідери G20, як очікується, оголосять про це рішення під час саміту в Індії цими вихідними. Про це повідомляє Bloomberg.
За даними анонімних джерел агентства, цей крок надасть Африканському союзу, що складається з 55 членів, який наразі є "запрошеною міжнародною організацією", той самий статус, що й ЄС.
Це частина прагнення надати африканським країнам сильніший голос з глобальних проблем, таких як зміна клімату і борг ринків, що розвиваються, особливо у зв'язку з тим, що ринки так званого Глобального Півдня починають відігравати більш помітну роль у світових справах.
Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який приймає саміт "Великої двадцятки", зробив пріоритетом надання повноправного членства в Африканському союзі. Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні також була серед тих, хто виступав за членство АС у "Великій двадцятці" на останній зустрічі "Великої сімки", яка відбулася в Японії в середині травня.

Саміт G20
Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що Європейський Союз планує скористатися відсутністю Сі Цзіньпіна та Володимира Путіна на саміті "Великої двадцятки" цього тижня в Індії, щоб активізувати свою роботу з країнами так званого Глобального Півдня.
"Велика двадцятка" (G20) – це міжнародна організація, що складається з 19 найбільших економік світу та Європейського союзу. Вона була створена у 1999 році для обговорення та співпраці з питань світової економіки та фінансів.
Метою "Великої двадцятки" є обговорення питань світової економіки, фінансової стабільності та макроекономічної координації, а також розробка рекомендацій та заходів, спрямованих на сприяння сталому зростанню та розвитку. Зустрічі лідерів "Великої двадцятки" проводяться щорічно, а також проводяться регулярні засідання міністрів фінансів та центральних банкірів цієї групи країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.